Make your own free website on Tripod.com

Hokbezoek 22 juni 2002 in de provincie Groningen

Het hokbezoek begon op zaterdag 22 juni om 10.00 uur bij onze voorzitter Martin van Heeringen in Groningen. Martin had enkele fraaie dieren in een tentoonstellingskooitje buiten opgesteld. Op de kooi liet hij een jonge vogel zien dat uit een kruising tussen een Deense tuimelaar met een Neurenberger Bagadet was gevallen. Een veel belovende jonge vogel: geweldig voorhoofdslengte en een zeer fraaie snavel. Martin was zeer positief over de kruising.
Hier laat Martin nog enkele dieren zien aan de aanwezige leden: vanaf links: L. Heinsman, J. Schepers, J. Lammers, B. van Mourik, J. Dijkmans, H. Kromkamp en M. van Heeringen. In de fraai aangelegde tuin van onze voorzitter was het goed vertoeven en kregen we imposante dieren te zien.
Het volgend adres was bij ons trouw lid Geert Siemons te Midwolda. Geert is al jaren fokker van zwartroek en niet zonder succes. Dit jaar had hij al weer enkele knappe jonge dieren gefokt die hij hier samen met van Mourik en Kromkamp staat te bewonderen. Het geheel zag er zeer verzorgd uit. Ook de lunch werd hier genuttigd, die zeer goed verzorgd was door zijn echtgenote Jantje Siemons, waarvan hulde!!
Daarna nieuw lid en "coming man" A. de Jonge te Oude Pekela. De heer de Jonge is sinds een paar jaar fokker van zwartroek en niet zonder succes. Vorig jaar behaalde hij met een doffer voor het eerst een "U". De hokken van de Jonge zagen er zeer verzorgd uit, ruime broedhokken en veel ruimte voor de jonge dieren. Duidelijke was te zien dat wij hier te maken hadden met een echte dierenliefhebber. De types, hals- en beenlengte van de dieren was fraai, de koppen konden hier en daar wat imposanter, maar dat is een algemeen probleem bij zwart.
Hier zien we rechts de eigenaar van al dit fraais: A. de Jonge samen met zijn collega en concurrent in zwart: Geert Siemons. Rechts zijn de grote broedhokken te zien, die vroeger dienst deden als konijnenhokken. We zullen nog veel van deze fokker in de toekomst horen.
Het laatste adres was bij Deddie Pot. Deddie is een bekende fokker van Duitse Langsnavelige Tuimelaars en Thüringer Vleugelduiven. Daarnaast is hij sinds een paar jaar begonnen met zwarteksters. De kwaliteit van zijn dieren is van hoog niveau, imposante koppen, veel hals- en beenlengte. Hier en daar zou wat meer borstbreedte passen op de dieren. Zijn hokken zijn zeer ruim opgezet en zien er netjes uit.
Hier zien we het hok van Deddie in vooraanzicht. In de volières heeft hij houten roosters liggen en in het hok houtsnippers, zodoende weinig kans op ziektes bij zijn dieren.
Na afloop zat het illuster gezelschap gezellig bijeen op het terras bij Deddie , helaas was de zon deze dag niet in hoge mate aanwezig, de pret was er niet minder om, in een ontspannende sfeer werd er tot na vieren nog gebabbeld, waarbij de inwendige mens niet vergeten werd (en de hond van Deddie ook niet). Een gezellige dag was hiermee ten einde gekomen.