Make your own free website on Tripod.com

Clubshow Groningen 8 - 9 december 2001

Keuring verricht door:  M.A. van Heeringen

Aantal dieren: 66 stuks

Fraaiste viertal: W.B. Halsema, Oldeholtpade

 

 

Fraaiste van de keuring werd een roodekster, doffer oud van W.B. Halsema, Oldeholtpade met pred. "F" (96 p.) Deze doffer behaalde tevens zijn een Kampioensdiploma: 3 erecertificaten onder 3 verschillende keurmeesters.

Een prachtige type met een sterke kop en veel hals- en beenlengte.

Fraaiste op 1 na bij de eenkleurigen werd een zwartroek, doffer oud van G. Siemons, Midwolda. Een prachtige doffer met een krachtige kop en kort in achterpartij. Predicaat: "F" (96 punten).

 

Fraaiste van de eenkleurigen (roeken) was een roodroek, doffer oud van W.B. Halsema. Een formidabele doffer met een mooi type en heel veel hals- en beenlengte. Predicaat: "F" (96 punten) Helaas toont de vogel op dit plaatje iets halsknobbel.

Fraaiste op 1 na ekster was een zwartekster doffer oud van D. Pot te Veendam. Op deze foto een jonge duivin met een formidabele type en stand en een mooie beenlengte. Ook de halsuitsnijding is fraai. Helaas was ze nog niet klaar en kwam niet verder dan een "ZG".

 

Beste blauwekster was van Heinsman te Apeldoorn met een oude doffer. Het dier toont zich hier wat lang in de achterpartij, maar heeft veel hals- en beenlengte. Predicaat "ZG" (95 punten)

Fraaiste op 1 na van de keuring en tevens fraaiste van de witpennen was deze roodwitpen, doffer oud van H. Kromkamp uit Ter Idzard met pred. "F" (96 punten). Een kanjer van een roodwitpen met een prachtige type en sterke kop.

 

 

Fraaiste van de zeldzame kleuren was deze geeltijger van Heinsman uit Apeldoorn. Voor deze kleurslag een prima vogel met een fraai type en goede tekening. Omdat de kopvorm zeer te wensen over liet, kwam ze helaas niet verder dan "ZG" (95 punten). Let ook op de stand, prima afhellend!

Op zondag kwamen vele leden de dieren bewonderen, hier op rug gezien H. Kromkamp samen met J. Dijkman uit Pieterburen.

Nog enkele leden van de Deense Tuimelaars Club: de heren G. Siemons, B. van Mourik, J. Schepers en L. Heinsman bewonderen de Denen.