Make your own free website on Tripod.com

 

Hokbezoek 10 juni 2000

Rond 10 uur kwamen we op het eerste adres aan. Johan Lammers woont prachtig in het centrum van Apeldoorn. We begonnen met koffie en cake.

Johan Lammers heeft 3 duivenhokken. In dit hok heeft hij zijn Deense Tuimelaars: bruinstippers en zwarteksters. We konden al een paar jonge zwarteksters bewonderen, helaas nog geen goed gekleurde bruinstipper jongen.
Het volgende adres was Jan Schepers uit Apeldoorn. Jan had juist zijn nieuwe hok klaar en dat zag er fantastisch uit. Helaas nog weinig jongen omdat hij pas 4 weken geleden koppelen kon.
Jan heeft vele kleurslagen, bijna alle kleurslagen die we in Nederland op dit moment fokken. Henk Kromkamp en voorzitter Martin van Heeringen keken met veel bewondering naar zijn grote collectie Denen
Louis Heinsman is een oude bekende bij de Deense Tuimelaars Club en een geliefd iemand voor een hokbezoek. Een prachtig hok met een aantal prachtige jongen, hier een viertal rood- en geelroeken met schitterende types.
De jonge duiven afdeling van Heinsman liet al enkele veelbelovende jonge Denen zien. Vooral in geelroek enkele mooie dieren. Ook zien we enkele blauweksters met een goed type.
Het laatste adres was bij ons bestuurslid Bertus van Mourik. Bertus woont in Twello; op de achtergrond is ook de "Molen" te zien, waar de D.T.C. ieder jaar haar Clubdag organiseert. Een hok vol zwart- en blauweksters in prima kwaliteit in een ruim duivenhok.
Gezellig even zitten in de tuin nakeuvelen. Vanaf links: Bertus van Mourik, Henk Kromkamp, Hans Binnema, Martin van Heeringen, Johan Lammers, Louis Heinsman, Jan Schepers en A.N. Bakker.

 

18-05-02