Make your own free website on Tripod.com

Jongdierendag Twello op 11 september 1999

Keurmeesters: Ulrich Lahme (Dld), Jan de Jong en Willem van Zijl.

Ingezonden: 120 jonge dieren te weten:

 

Tigchelaar voerde de zwarteksters aan: 1x 95 punten en 1x 94 punten. Type en stand laten soms nogal wat te wensen over.

De stand bij de winnende duivin kon wel wat afhellender. Zie ook op de foto!!

Ook aan kopbelijning en kopvulling kan nog het een en ander verbeterd worden. Prachtig om te zien, zoveel eksters.

 

In roodekster zette Halsema de toon: 2x 95 punten. Prachtige types, indrukwekkende koppen en snavels met veel substantie, die goed uitgevuld de schedel ingingen. Mooie kleuren ook!   De geeleksters dienen net als de zwarteksters een kleine metamorfose te ondergaan om te kunnen concurreren met de rode.  In blauweksters ( 11 stuks) leidde van Mourik met 95 punten. De keuring leek wat streng voor deze variŽteit?  Bakker en Heinsman volgden op de voet. Reiner Reichardt in Duitsland heeft de allerbeste. Als er belangstelling voor is, willen we best wat zien te regelen!  De kleuren waren overwegend goed, schimmel in de kopkleur is funest, ook te donkere kleuren dienen te worden vermeden.

De roodroeken van Halsema mochten er zijn, 2x 95 punten en 3x 94 punten.      Zoín collectie is voor de keurmeester een feest. Mooie dieren in kop, snavel en type. Voor de concurrentie om moedeloos van te worden. Toch letten op kleur en reinheid van de snavel alsmede het aanliggen van de nekbevedering.  Kromkamp liet zien dat hij ook geelroek kan fokken. Kopvolume en body kunnen wat indrukwekkender. Henk ga eens bij Wim kijken of hij een slecht gekleurde rode duivin voor je heeft.Kom je mee vooruit!!

 

Binnema, Siemons en van Heeringen lieten de beste zwartroeken zien. Over het algemeen genomen, zaten er prima dieren met mooie types. De jonge doffer, die winnaar werd kon een iets zuiverder oogkleur hebben. Siemons schijnt op wraak te zinnen.

Kromkamp liet zeer goede Witroeken zien    ( 1x 95 punten), waarvan zeker is, dat als ze overjarig zijn, indrukwekkend in kwaliteit zullen toenemen.

 

Van de witpennen was ik niet echt onder de indruk. Die hebben we wel eens beter gezien. Tigchelaar is de coming man en hou hem in de gaten. Een mooie jonge doffer van hem in rood en zwart. Beide met 94 punten.

Een jonge zilverstipper duivin stal het hart van de keurmeester en kreeg 95 punten. Die heb ik om dat aantal punten enige jaren geleden van Reibert veel beter gezien. Maar ja, als het tij keert, verzet men de bakens enigszins.  En daar kan ik me wel in vinden!!

 

 

This page is built by Wim Halsema, you can contact me by E-mail